LxCenter HyperVM & Kloxo Support

Forum is closed. Use http://community.lxcenter.org/



Members   Search      Help    Register    Login    Home
Home » Development Forums » Kloxo Development » [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release(help to participate in test)
[PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #87957] Sat, 13 August 2011 12:18 Go to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

Most codes for Kloxo 6.1.7 already to be release. But, before release need help from users to participate in test.

Why?. The reason is many features in 6.1.7, especially reconstruct apache and lighttpd config structures. With this new structure, apache and lighttpd more 'customize' then previous.

What new in Kloxo 6.1.7 (http://project.lxcenter.org/projects/kloxo/roadmap):

1. New structures for apache and lighttpd

2. More options on 'PHP type' in Apache, add:
- mod_php_ruid2 and mod_php_itk --> mod_php with secure environment
- suphp_worker and suphp_event --> suphp running on httpd-worker or httpd-event; on previous only httpd-prefork

3. Fix bugs:
- xcache install
- database for horde and roundcube
- missing images
- parked, redirect and webmail webserver config - NEW!
- wildcards (*) - NEW!
- etc

4. Bonus:
- Running well on 64bit (still have some issues; mostly IMAP problem)--> solve for IMAP problem
- New layout for default/disable/cp/webmail pages
- Possibility change logo on new pages
- new scripts for optimize (apache-optimize, mysql-convert, mysql-optimize, fix-chownchmod, clearcache)
- new scripts for install (kloxo-installer.sh, kloxo-packer.sh and kloxo-patcher.sh)
- modified and new scripts (fixwebmail.sh, fixhorde.sh and fixroundcube.sh)
- Can install old version - NEW!
- etc

5. Fix issue for pre-release
- fix ip/~client problem


..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

[Updated on: Sat, 22 October 2011 15:00]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #87958 is a reply to message #87957] Sat, 13 August 2011 12:21 Go to previous messageGo to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

WARNING: backup data before testing!!!

1. kloxo pre-install

1.1. Download:
cd /tmp

# remove old
rm -rf index.php*
rm -rf /kloxo
rm -rf /pre-install

### old version - no include dowloaded ### wget "http://forum.lxcenter.org/index.php?t=getfile&id=1432"
### old version - no include dowloaded ### wget "http://forum.lxcenter.org/index.php?t=getfile&id=1446"
### old version - no include dowloaded ### wget "http://forum.lxcenter.org/index.php?t=getfile&id=1450"
### old version - no include dowloaded ### wget "http://forum.lxcenter.org/index.php?t=getfile&id=1452"
### old version - no include dowloaded ### wget "http://forum.lxcenter.org/index.php?t=getfile&id=1457"

# download file
wget "http://forum.lxcenter.org/index.php?t=getfile&id=1460&"

# rename and unzip process
mv index.php* kloxo_pre6.1.7.zip
unzip kloxo_pre6.1.7.zip


1.2. Before kloxo install:
cd /tmp/pre-install
# copy 'custom' repo
sh preinstall.sh


2. Kloxo install:

2.1 New/fresh kloxo install
cd /tmp/kloxo
cp -rf /tmp/kloxo/patch/kloxo-install/kloxo-packer.sh ./
sh kloxo-packer.sh --svnpath=branches/6.1.x
sh kloxo-installer.sh --type=master
reboot


OR

2.2 Patch on kloxo 6.1.6 already installed
cd /tmp/kloxo
cp -rf /tmp/kloxo/patch/kloxo-install/kloxo-patcher.sh ./
sh kloxo-patcher.sh --type=master
reboot


WARNING: backup data before testing!!!


..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

[Updated on: Fri, 07 October 2011 06:10]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #87959 is a reply to message #87958] Sat, 13 August 2011 12:21 Go to previous messageGo to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

3. Before testing ruid2 and itk

cd /tmp/kloxo
cp -rf extra-repo/*repo /etc/yum.repos.d/

- delete this kloxo-custom.repo when Kloxo 6.1.7 release


..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

[Updated on: Fri, 30 September 2011 09:18]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88008 is a reply to message #87957] Mon, 15 August 2011 09:57 Go to previous messageGo to next message
the prankster is currently offline the prankster  United States
Messages: 28
Registered: August 2011
Member
I've posted quite a numerous amount of times about this, and I realized earlier today that it wasn't my "user-error."

I ended up completely doing a fresh install to see if qmail was functioning even then once setting up the mailserver. I went straight to the webmail fix page at:

http://forum.lxcenter.org/index.php?t=msg&th=16280

So then I was going to post in tech help forum on this site. Then I found this stickied thread.

I Hope imap can get fixed sometime soon.

Is webmail working on 64-bit? I'm pretty sure it uses localhost imap so probably not?

Is POP3 working on 64-bit in 6.1.7?

Either way thanks for all the help, GREAT hosting platform and great community support, thanks everyone.
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88056 is a reply to message #88008] Wed, 17 August 2011 08:57 Go to previous messageGo to next message
lupetalo is currently offline lupetalo  Serbia
Messages: 258
Registered: April 2011
Senior Member
the prankster wrote on Mon, 15 August 2011 09:57
I've posted quite a numerous amount of times about this, and I realized earlier today that it wasn't my "user-error."

I ended up completely doing a fresh install to see if qmail was functioning even then once setting up the mailserver. I went straight to the webmail fix page at:

http://forum.lxcenter.org/index.php?t=msg&th=16280

So then I was going to post in tech help forum on this site. Then I found this stickied thread.

I Hope imap can get fixed sometime soon.

Is webmail working on 64-bit? I'm pretty sure it uses localhost imap so probably not?

Is POP3 working on 64-bit in 6.1.7?

Either way thanks for all the help, GREAT hosting platform and great community support, thanks everyone.


webmail not working on 64bit, but i had no errors with pop3/imap and smtp....
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88109 is a reply to message #88056] Fri, 19 August 2011 00:43 Go to previous messageGo to next message
the prankster is currently offline the prankster  United States
Messages: 28
Registered: August 2011
Member
I fixed webmail (can send/receive) and almost all pop3/imap/pop3-ssl/imap-ssl and smtp.

I raised the softlimit to 180M on all run files for pop3/imap/pop3-ssl/imap-ssl and smtp.

(I had to raise mine abnormally high because I'm on a "Pay as you go" VPS setup, with virtually limitless RAM availability.

The only issues I have now are that I can't send emails through Imap or pop3 no matter what from any remote mail client.

Can't connect to 465 over SSL for some reason. Port is open with iptables but still reports closed. My assumption is that it simply isn't listening on that port. I've even tried adding in Kloxo as an extra SMTP port.

[Updated on: Fri, 19 August 2011 00:45]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88191 is a reply to message #88109] Sun, 21 August 2011 22:44 Go to previous messageGo to next message
thuanbx is currently offline thuanbx  
Messages: 6
Registered: November 2010
Location: Vietnam
Member

hi.
I want to install but alert error not download lxcenter.org.
this server has a error?
Can you help me?
Thank all.
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88201 is a reply to message #88191] Mon, 22 August 2011 06:40 Go to previous messageGo to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

thuanbx wrote on Mon, 22 August 2011 09:44
hi.
I want to install but alert error not download lxcenter.org.
this server has a error?
Can you help me?
Thank all.

I do not find error. Every day, more than 5 times, I downloaded from lxcenter.


..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88362 is a reply to message #88201] Fri, 26 August 2011 09:37 Go to previous messageGo to next message
itseasy21 is currently offline itseasy21  India
Messages: 2
Registered: August 2011
Location: INDiA
Member

It stuck at something please check it:

Quote:
[root@mysrv-01 kloxo]# sh kloxo-patcher.sh --type=master
Kloxo version 6.1.6 equal to patch version 6.1.6

Start patch...
Getting Version Info from the LxCenter download Server...
Found version(s):- 6.1.0- 6.1.1- 6.1.3- 6.1.4- 6.1.5- 6.1.6
Kloxo is the latest version (6.1.6)
- kloxo-thirdparty version is 2014
- No update and stay at kloxo-thirdparty version 2014
- lxwebmail version is 4373
- No update and stay at lxwebmail version 4373
- lxawstats version is 4400
- No update and stay at lxawstats version 4400
Run /script/cleanup if you want to fix/restore/(re)install non working components.
Executing UpdateCleanup. This can take some time. Please be patient.
Fix admin account database settings
Set default database settings
Fix resourceplan settings in database
Alter some database tables
Set default welcome text at Kloxo login page
Remove default db password if exists
Create flag dir
Fix IP Address
Fix Services
Create domain backup dirs
Create OS system user admin...
..admin account exists
Fix php.ini
Fix awstats
Fix Domainkeys
Set Watchdog defaults
Fix MySQL root password
Set admin contact email
Get Kloxo License info
Create database interface_template (Forced)
Fix Self SSL
Checking freshclam (virus scanner)
Disabled freshclam service
Install/Update InstallApp
OS Create Kloxo init.d service file and copy core php.ini (lxphp)
OS Fix programroot path permissions
OS Restart Kloxo service
ThirdParty Checks
- kloxo-thirdparty version is 2014
- No update and stay at kloxo-thirdparty version 2014
Check for GD
Check for bogofilter
Initialize phpMyAdmin configfile
- phpMyAdmin: Set db password in configfile
Initialize OS admin account description
Initialize lxphp
- kloxophpsixfour version is 4390
- No update and stay kloxophpsixfour at version 4390
Checking WebMail
- lxwebmail version is 4373
- No update and stay at lxwebmail version 4373
Checking awstats
- lxawstats version is 4400
- No update and stay at lxawstats version 4400
Initialize system files
- Install RoundCube database config
- Create /var/bogofilter dir if needed
- Add symlink for qmail-sendmail
Remove lighttpd errorlog
Fix the secure logfile
Clean hosts.deny
Initialize InstallApp
Turn off mouse daemon
Killing gettraffic system process
Checking for maildrop-toaster rpm package
Checking for spamdyke rpm package
Checking for spamdyke-utils rpm package
Checking for pure-ftpd rpm package
Checking for simscan-toaster rpm package
Checking for webalizer rpm package
Checking for php-mcrypt rpm package
Checking for dos2unix rpm package
Checking for rrdtool rpm package
Checking for xinetd rpm package
Checking for lxjailshell rpm package
Checking for php-xml rpm package
Checking for libmhash rpm package
Checking for lxphp rpm package
Initialize /script/ dir
Install xcache if enabled
Install Kloxo service
Set /home permission to 0755
Executing centos5-postpostupgrade script
Remove epel.repo from system
Fix RedHat NetWork Source
Install/Fix Services/Permissions/Configfiles
- Install /etc/httpd/conf/httpd.conf
- Initialize /home/httpd/conf/defaults/webmail_redirect.conf
- Initialize /home/httpd/conf/defaults/ssl.conf
- Initialize/home/httpd/conf/defaults/mimetype.conf
- Remove /etc/xinetd.d/pure-ftpd TCP Wrapper file
- Install qmail defaultdomain and defaulthost (Shubham)
- Install qmail SMTP Greeting (Shubham - Welcome to Qmail)
- Enable xinetd service
- Fix suexec
- Restart xinetd service
- Set permissions for /usr/bin/php-cgi
- Set permissions for closeallinput binary
- Set permissions for lxphpsu binary
- Set permissions for phpsuexec.sh script
- Set permissions for /home/kloxo/httpd/lighttpd/ dir
- Set permissions for /var/lib/php/session/ dir
- Set permissions for /var/bogofilter/ dir
- Kill sisinfoc system process
- Install /etc/lighttpd/lighttpd.conf
- Install /etc/init.d/lighttpd service file
- xcache flag not found, removing /etc/php.d/xcache.ini file
- Turn off pure-ftpd service
- Initialize nobody.sh script
- Execute lxpopuser.sh
- Remove /home/kloxo/httpd/script dir
- Initialize /home/kloxo/httpd/script dir
- Install phpinfo.php into /home/kloxo/httpd/script dir
- Install /etc/init.d/djbdns service file
- Enable the correct drivers (Service daemons)
- Remove cache dir
- restart syslog service
- Initialize awstats dirdata
Install RoundCube
Generating password..
RoundCube Database installed.
Install Horde
Fix database values in horde sql importfile
Generating password..
Add Password to configfile
Remove system readonly attribute from configfile
Horde Database installed.
Install Webmailchooser
Remove old lxlabs ssh key
Running Fix #450
Initialize some skeletons
- No initialize skeleton (already exist)
- No initialize user-skeleton (no exist)
- No initialize user-logo (already exist)
Change softlimit for imap4 and pop3
- Change softlimit for imap4
- Change softlimit for imap4-ssl
- Change softlimit for pop3
- Change softlimit for pop3-ssl
Stopping Qmail:
Starting Qmail:

[Updated on: Fri, 26 August 2011 09:37]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88379 is a reply to message #88362] Fri, 26 August 2011 14:10 Go to previous messageGo to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

@itseasy21,

There are something wrong with qmail on fresh install process.

Please try again from step 1 (download file fix this issue)


..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88419 is a reply to message #88379] Sat, 27 August 2011 15:37 Go to previous messageGo to next message
itseasy21 is currently offline itseasy21  India
Messages: 2
Registered: August 2011
Location: INDiA
Member

Thanks It Worked.. Installation was Completed Its Working !!!
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88722 is a reply to message #87958] Mon, 05 September 2011 16:47 Go to previous messageGo to next message
cramerhwood is currently offline cramerhwood  United States
Messages: 25
Registered: September 2011
Location: Dallas, TX
Member
Worked well until I tried suphp_event. Now I can't start Apache because the CP directory is missing. I started a thread here http://forum.lxcenter.org/index.php?t=msg&goto=88721& ;#msg_88721

I would love some pointers as how to restore that folder.
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88727 is a reply to message #88722] Tue, 06 September 2011 05:11 Go to previous messageGo to next message
padhu1980 is currently offline padhu1980  
Messages: 12
Registered: July 2011
Member
Hello Mustafa sir,
horde having problems in sending mail with patch.It gives this error.

"There was an error sending your message: Failed to set sender: support@domain.com [SMTP: Failed to write to socket: not connected (code: -1, response: )]"

No problems with roundcube....

Please fix this....
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88763 is a reply to message #87957] Wed, 07 September 2011 04:10 Go to previous messageGo to next message
lupetalo is currently offline lupetalo  Serbia
Messages: 258
Registered: April 2011
Senior Member
Everything is working ok so far...
It is maybe bug but mysqld service did not start after patch and reboot... I had to start it manually...
apache optimize is main thing i needed since ruid2 is consuming memory like crazy....
will report if any problems


--
also kloxo service did not start...

[Updated on: Wed, 07 September 2011 04:15]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88771 is a reply to message #88763] Wed, 07 September 2011 06:57 Go to previous messageGo to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

A few minutes ago, I tried again install with follow above steps (remember that file is kloxo_pre6.1.7_20110825d.zip).

My suggests:

1. Suphp --> this not suphp_worker problem but suphp itself. Solution:

// need downgarde 2x because to make sure use the same repo (lxcenter).
yum downgrade mod_suphp
yum downgrade mod_suphp
yum update mod_suphp


2. After install, better reboot system because found some 'anomalies' without reboot --> for all versions

3. Xcache install still use 'sh /script/xcache-install' --> old issue


Remmber, this is only 'pre-release' and not 'final release'.


..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

[Updated on: Wed, 07 September 2011 06:59]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88780 is a reply to message #88763] Wed, 07 September 2011 10:54 Go to previous messageGo to next message
lupetalo is currently offline lupetalo  Serbia
Messages: 258
Registered: April 2011
Senior Member
why is there ads on thois page?
  • Attachment: 1111.jpg
    (Size: 57.66KB, Downloaded 176 times)
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88781 is a reply to message #88780] Wed, 07 September 2011 11:00 Go to previous messageGo to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

lupetalo wrote on Wed, 07 September 2011 21:54
why is there ads on thois page?


OMG, forgot delete /usr/local/lxlabs/kloxo/file/user-logo.png

Change user-logo.png with what you want and run 'sh /script/fix-userlogo'.


..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88784 is a reply to message #88781] Wed, 07 September 2011 12:26 Go to previous messageGo to next message
lupetalo is currently offline lupetalo  Serbia
Messages: 258
Registered: April 2011
Senior Member
Not working, i have changed /usr/local/lxlabs/kloxo/file/user-logo.png and also /home/kloxo/httpd/user-logo.png to my logo and run sh /script/fix-userlogo and as this is not full command i run sh /script/fix-userlogo --select=all and nothing changed.... restarted httpd, same...

----

deleting also dont fix this

[Updated on: Wed, 07 September 2011 12:29]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88785 is a reply to message #88784] Wed, 07 September 2011 12:32 Go to previous messageGo to next message
lupetalo is currently offline lupetalo  Serbia
Messages: 258
Registered: April 2011
Senior Member
actualy logo.png is here /home/kloxo/httpd/webmail/images an changing that worked
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88786 is a reply to message #88785] Wed, 07 September 2011 12:58 Go to previous messageGo to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

Open '/usr/local/lxlabs/kloxo/bin/fix/fix-userlogo.php' and then change '// initProgram('admin');' to 'initProgram('admin');'.

..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

[Updated on: Wed, 07 September 2011 14:05]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88804 is a reply to message #88786] Thu, 08 September 2011 07:16 Go to previous messageGo to next message
lupetalo is currently offline lupetalo  Serbia
Messages: 258
Registered: April 2011
Senior Member
I have been testing this for more than 24h and there is somethin wrong with ruid2 implementation because it fills up 2gb of memory in one hour, previous version from post does this in 8-12 h depending on usage..Is there a way to downgrade to previous version because this is not ok... I can execute apache optimize but it restarts httpd and server is unavealable for 10 sec. Memory fill is only on apache to blame because clear of memory cache is executed every 45 min.
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88824 is a reply to message #88804] Fri, 09 September 2011 10:15 Go to previous messageGo to next message
shazar is currently offline shazar  United States
Messages: 1861
Registered: May 2011
Grandmaster
LxCenter Core Team Member
LxCenter Representative
paste free -m. I wonder if you think cached memory is "filling up memory" I have 32 GB of ram and get 24 GB of memory in use but 22 GB of that is cached so no worries at all.

[Updated on: Fri, 09 September 2011 10:19]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88825 is a reply to message #88824] Fri, 09 September 2011 11:52 Go to previous messageGo to next message
lupetalo is currently offline lupetalo  Serbia
Messages: 258
Registered: April 2011
Senior Member
shazar wrote on Fri, 09 September 2011 10:15
paste free -m. I wonder if you think cached memory is "filling up memory" I have 32 GB of ram and get 24 GB of memory in use but 22 GB of that is cached so no worries at all.

             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          2048       1162        885          0         21        169
-/+ buffers/cache:        971       1076
Swap:          127         32         95

But i have something else, i have loged free mem and load with script that executes httpd restart if free mem is below 100:
http://pastebin.com/yccqJfjk

That is latest raw data.
and cache clear is every 45 min

[Updated on: Fri, 09 September 2011 11:53]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88831 is a reply to message #88825] Fri, 09 September 2011 18:15 Go to previous messageGo to next message
shazar is currently offline shazar  United States
Messages: 1861
Registered: May 2011
Grandmaster
LxCenter Core Team Member
LxCenter Representative
stop clearing the cache Smile

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88836 is a reply to message #88831] Sat, 10 September 2011 02:11 Go to previous messageGo to next message
lupetalo is currently offline lupetalo  Serbia
Messages: 258
Registered: April 2011
Senior Member
Can you tell me why do you think that? I did not see any difference with cache clearing or without.... Apache grasps all memory with or without cache cleared. Also new
/script/apache-optimize select=optimize
also clear cache...
from script line 10:
<?php
// release on Kloxo 6.1.7
// by mustafa.ramadhan@lxcenter.org
include_once "htmllib/lib/include.php"; 
// disable because want run on master and slave
// initProgram('admin');
$list = parse_opt($argv);
$select = strtolower($list['select']);
$spare = ($list['spare']) ? (int)$list['spare'] : null;
passthru("echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches");
$status = shell_exec("/etc/init.d/httpd status");
//--- some vps include /etc/httpd/conf.d/swtune.conf
passthru("rm -f /etc/httpd/conf.d/swtune.conf");
if ($select === 'status') {
	echo "\n".$status."\n";
.
.
.
.
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88837 is a reply to message #88836] Sat, 10 September 2011 12:18 Go to previous messageGo to next message
shazar is currently offline shazar  United States
Messages: 1861
Registered: May 2011
Grandmaster
LxCenter Core Team Member
LxCenter Representative
There is no need for you to clear the cache. You may be doing more hard than good.

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88839 is a reply to message #88837] Sat, 10 September 2011 13:17 Go to previous messageGo to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

Remember, apache-optimize only 1 time process. No need if we not change memory capacity.

Yes, apache-optimize use clear-cache for optimize calculate but not design to run automaticly clear-cache, say it, 45 minutes.

If we think memory usage higher after optimize (only special case) so we can run apache-optimize (with assumsing 2gb memory):

sh /script/apache-optimize --select=optimize --spare=1024



where: spare = 50% x total memory (normally 25%).

Typically, httpd-prefork (use by mod_php and it's variants) is different behaviour then httpd-worker/httpd-event (use by suphp and it's variants) for handling memory usage.


..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88852 is a reply to message #88839] Sun, 11 September 2011 09:24 Go to previous messageGo to next message
lupetalo is currently offline lupetalo  Serbia
Messages: 258
Registered: April 2011
Senior Member
mustafaramadhan wrote on Sat, 10 September 2011 13:17
Remember, apache-optimize only 1 time process. No need if we not change memory capacity.

Yes, apache-optimize use clear-cache for optimize calculate but not design to run automaticly clear-cache, say it, 45 minutes.

If we think memory usage higher after optimize (only special case) so we can run apache-optimize (with assumsing 2gb memory):

sh /script/apache-optimize --select=optimize --spare=1024



where: spare = 50% x total memory (normally 25%).

Typically, httpd-prefork (use by mod_php and it's variants) is different behaviour then httpd-worker/httpd-event (use by suphp and it's variants) for handling memory usage.


Memory is filling up no mather what and in one hour start swapping. I dont use apache optimize for cleraring cache. There is something very wrong with implementation of mod_ruid2 on this update!
And after any change in webserver confing that include suphp apache is not starting...

thanks god that httpd.itk works fine... (it produce about 40% more load)

[Updated on: Sun, 11 September 2011 09:28]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #88902 is a reply to message #88852] Tue, 13 September 2011 04:34 Go to previous messageGo to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

The last version of httpd from kloxo including httpd.itk that may conflict with http-itk from other source.

Try:
yum remove httpd-itk
yum update httpd*


The last version is '2.2.20' and try 'httpd -v' to make sure.


..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #89069 is a reply to message #88902] Thu, 15 September 2011 12:13 Go to previous messageGo to next message
cramerhwood is currently offline cramerhwood  United States
Messages: 25
Registered: September 2011
Location: Dallas, TX
Member
Got it updated!
Testing now.

[Updated on: Thu, 15 September 2011 13:00]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #89072 is a reply to message #89069] Thu, 15 September 2011 13:01 Go to previous messageGo to next message
dumorim is currently offline dumorim  Brazil
Messages: 7
Registered: September 2011
Location: Brasil
Member
mv index.php* kloxo_pre6.1.7.zip
unzip kloxo_pre6.1.7.zip


I'm having the same problem with this line
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #89074 is a reply to message #89072] Thu, 15 September 2011 13:08 Go to previous messageGo to next message
cramerhwood is currently offline cramerhwood  United States
Messages: 25
Registered: September 2011
Location: Dallas, TX
Member
I had to manually download the file and create the directory. You also need to either rename the zip file to match those lines or edit the lines to reflect the actual name of the file (ie. kloxo_pre6.1.7_20110825d.zip)
Let me know if this helps.
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #89076 is a reply to message #89074] Thu, 15 September 2011 13:39 Go to previous messageGo to next message
dumorim is currently offline dumorim  Brazil
Messages: 7
Registered: September 2011
Location: Brasil
Member
# unzip kloxo_pre6.1.7.zip
Archive: kloxo_pre6.1.7.zip
End-of-central-directory signature not found. Either this file is not
a zipfile, or it constitutes one disk of a multi-part archive. In the
latter case the central directory and zipfile comment will be found on
the last disk(s) of this archive.
unzip: cannot find zipfile directory in one of kloxo_pre6.1.7.zip or
kloxo_pre6.1.7.zip.zip, and cannot find kloxo_pre6.1.7.zip.ZIP, period.
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #89079 is a reply to message #89076] Thu, 15 September 2011 13:59 Go to previous messageGo to next message
dumorim is currently offline dumorim  Brazil
Messages: 7
Registered: September 2011
Location: Brasil
Member
someone could help with installation or an update could make this installation required
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #89081 is a reply to message #87957] Thu, 15 September 2011 21:29 Go to previous messageGo to next message
sudoeste is currently offline sudoeste  Portugal
Messages: 1
Registered: September 2011
Member
Hi.

First of all thanks for this great software Very Happy

[ EDITED ]
Had a problem, but the problem was between the chair and keyboard.

All is working ok in CentOS 32Bit
[ /EDITED ]

[Updated on: Thu, 15 September 2011 21:41]

Report message to a moderator

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #89096 is a reply to message #87957] Fri, 16 September 2011 09:40 Go to previous messageGo to next message
jmanley is currently offline jmanley  United States
Messages: 8
Registered: September 2011
Member
If this isn't the correct place to report bugs, then please tell me and I'll post correctly.

I upgraded from 6.1.6 directly to the 9/15 release and Horde still has a problem sending messages.

I get this error
Quote:

There was an error sending your message: Failed to add recipient: ****@******.com [SMTP: Invalid response code received from server (code: 553, response: sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.5.3 - chkuser))]


I followed this guy forum.parallels.com/showthread.php?t=100576 and put $conf['mailer']['params']['auth'] = true; in /home/kloxo/httpd/webmail/horde/config/conf.php and /usr/local/lxlabs/kloxo/file/horde.config.phps after the recent addition if the if/then clause and everything works perfectly...

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #89115 is a reply to message #89096] Sat, 17 September 2011 02:22 Go to previous messageGo to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

jmanley wrote on Fri, 16 September 2011 20:40
If this isn't the correct place to report bugs, then please tell me and I'll post correctly.

I upgraded from 6.1.6 directly to the 9/15 release and Horde still has a problem sending messages.

I get this error
Quote:

There was an error sending your message: Failed to add recipient: ****@******.com [SMTP: Invalid response code received from server (code: 553, response: sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.5.3 - chkuser))]


I followed this guy forum.parallels.com/showthread.php?t=100576 and put $conf['mailer']['params']['auth'] = true; in /home/kloxo/httpd/webmail/horde/config/conf.php and /usr/local/lxlabs/kloxo/file/horde.config.phps after the recent addition if the if/then clause and everything works perfectly...



I will try this code. If still work after install process so I will add in my latest code for 6.1.7


..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #89339 is a reply to message #87959] Fri, 23 September 2011 14:39 Go to previous messageGo to next message
dusst is currently offline dusst  
Messages: 13
Registered: April 2011
Member
mustafaramadhan wrote on Sat, 13 August 2011 12:21
3. Before testing ruid2 and itk

cd /tmp/kloxo
cp -rf extra-repo/*repo /etc/yum.repos.d/

- delete this kloxo-custom.repo when Kloxo 6.1.7 release



Where a new VPS with no panel, just install this or mentioned everything from the first post?
Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #89340 is a reply to message #89339] Fri, 23 September 2011 14:48 Go to previous messageGo to next message
mustafaramadhan is currently offline mustafaramadhan  Indonesia
Messages: 5773
Registered: December 2010
Location: Yogyakarta
Super Grandmaster
Forum Moderator

dusst wrote on Sat, 24 September 2011 01:39

Where a new VPS with no panel, just install this or mentioned everything from the first post?

Yes


..:: MRatWork ::..
Server/Web-integrator - perfect not always more useful

--- Need KVM/OpenVZ VPS? - click here (Kloxo-MR READY!) ---

For bug/feature/security - Member rank status

Re: [PRE] Kloxo 6.1.7 pre-release [message #89345 is a reply to message #89340] Fri, 23 September 2011 15:48 Go to previous messageGo to previous message
jmanley is currently offline jmanley  United States
Messages: 8
Registered: September 2011
Member
There seems to be a bug in the Mail Aliases. When you change a forward alias via the GUI, it doesn't actually change the file /home/lxadmin/mail/domains/domain.com/.qmail-alias

Something changes in the database so that the GUI reports that the change has been made, but the file doesn't actually get altered.

I noticed that .qmail-xxxx has -rw-r--r-- permissions, and I chmod'd it to 666, but that still didn't fix it. I think that the procedure to actually change the file isn't running.
Previous Topic:load unicode defult
Next Topic:Where is 6.1.7
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 30 01:40:47 EDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.02490 seconds
.:: Contact :: Home :: Privacy ::.

Click here to lend your support to: LxCenter and make a donation at www.pledgie.com !

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software